איך לעשות ביטוח בניין משותף – המדריך המקיף לדיירים וועדי בתים

אם אתם גרים בבניין משותף, ייתכן ששאלתם את עצמכם איך לעשות ביטוח בניין משותף ומה החשיבות שלו. ביטוח זה מעניק כיסוי לנזקים ברכוש המשותף של הבניין, כולל הלובי, חדרי המדרגות, המעליות, החניון ותשתיות חשובות כמו מערכת החשמל והאינסטלציה הראשית. מטרת הביטוח היא להגן על כל דיירי הבניין מהוצאות בלתי צפויות במקרה של נזקים חמורים. כיום, כאשר העלות של תיקון נזקים עלולה להגיע לעשרות ומאות אלפי שקלים, ביטוח בניין משותף הוא פתרון חכם שמספק שקט נפשי לכל הדיירים. במדריך זה נפרט איך באמת עושים ביטוח בניין משותף, מה היתרונות שלו, מתי הוא יכול לתת לנו כיסוי ואיך בוחרים את הפוליסה המתאימה ביותר.

מה זה בכלל ביטוח שמיועד לבניין משותף?

לפני שמבינים איך לעשות ביטוח בניין משותף, חשוב להבין את מהות הביטוח. מדובר בפוליסה ייחודית המיועדת למבנים משותפים ומכסה נזקים לרכוש הציבורי של הבניין. הביטוח אינו חל על פנים הדירות, אלא רק על החלקים המשותפים שבהם כל הדיירים משתמשים. משמעות הדברים היא שאם קורה משהו בשטח הציבורי של הבניין, בהחלט יכול להיות שהביטוח יכסה. לעומת זאת, אם קורה משהו בתוך אחת מהדירות של אחד מהדיירים, הביטוח לא יוכל להעניק לו כיסוי. הביטוח הזה מעניק הגנה מפני נזקים כתוצאה משריפות, הצפות, רעידות אדמה, תקלות טכניות ועוד. בנוסף, ביטוח זה עשוי לכלול כיסוי משפטי במקרה של תביעות מצד דיירים או צד שלישי שנפגעו בתחומי הבניין. לכן, ממש כפי שלא נוותר על ביטוח צד ג לדירה, כך גם לא כדאי לוותר על ביטוח שמיועד לבניין כולו.

איך לעשות ביטוח בניין משותף ולמה הוא כל כך חשוב?

אחת השאלות הנפוצות היא מדוע כדאי להשקיע בביטוח כזה. הרי כולנו יודעים, בין היתר מהמידע שנותנת לנו האגודה לתרבות הדיור, שיש הרבה סוגי ביטוחים. עם זאת, טבעי שלא נרצה לעשות את כולם. לכן נשאלת השאלה: למה דווקא על ביטוח שמיועד לבניין המשותף לא כדאי לוותר? החשיבות של הביטוח הזה ברורה, כי אם נבין איך לעשות ביטוח בניין משותף, נוכל להימנע ממצב שבו אנחנו משלמים בעצמנו על התיקונים. במקרה של שריפה, קריסת מערכת הצנרת הראשית או תקלה במעליות, תיקון הנזק עלול להגיע לעשרות אלפי שקלים – סכום שללא ביטוח יתחלק בין כל הדיירים. יתרה מכך, כאשר יש ביטוח עבור הבניין המשותף, אין צורך להסתמך על גיוס כספים מידי מכל דייר במקרה חירום, אלא ניתן לטפל בבעיה מידית בעזרת חברת הביטוח. לכן, אם גם אתם לא רוצים למצוא את עצמכם במצב שבו צריך לבצע תיקון יקר בבניין ואין לכם כסף לכך, ברור מדוע ביטוח כזה הוא הפתרון הנכון עבורכם. בעזרת ביטוח כזה תוכלו לישון בשקט ולדעת שלא משנה מה קורה, כי תמיד חברת הביטוח תסייע לכם.

איך לעשות ביטוח בניין משותף ומה כולל הביטוח?

כאשר רוצים להבין איך לעשות ביטוח בניין משותף חשוב גם להבין ולהכיר את הכיסויים המרכזיים שכל פוליסה כוללת. אומנם זה נכון שיש הבדלים בין הפוליסות שחברות הביטוח השונות יכולות להציע, אך בפועל, אנחנו רואים שיש גם לא מעט סעיפים שחוזרים על עצמם. אם הייתם רוצים לעשות היום ביטוח ועד בית, לבטח הייתם מבררים את כל הסעיפים כדי להבין היטב על מה אתם משלמים. זה בדיוק מה שכדאי לעשות גם במקרה של ביטוח שמיועד לבניין המשותף שלכם. כשתרדו לעומק הפרטים תגלו שלרוב הסעיפים העיקריים בביטוחים כאלה הם:

  1. כיסוי לנזקי המבנה – כולל נזקים הנגרמים משריפות, הצפות, רעידות אדמה ופגיעות חיצוניות.
  2. ביטוח שכולל אחריות צד שלישי – מעניק הגנה במקרה שאדם כלשהו נפגע בשטחי הבניין (למשל, אם אורח מחליק בלובי ותובע את ועד הבית כי הוא נפצע).
  3. כיסוי לנזקי צנרת ראשית בבניין – כולל פיצוי על פיצוצים ודליפות במערכת המים המרכזית.
  4. כיסוי למעליות ומערכות מכניות שונות בבניין – במקרים של תקלה טכנית או נזק פתאומי.
  5. ביטוח אחריות עבור ועד הבית – מגן על חברי ועד הבית במקרה של תביעה מצד דיירים על ניהול כושל של ענייני הבניין.

 

כפי שניתן לראות, מדובר על סעיפים רבים וחשובים. זכרו: אתם לא באמת רוצים למצוא את עצמכם ללא ביטוח כזה. לכן לא רק שחשוב להבין איך לעשות ביטוח בניין משותף, אלא גם כדאי לעשות אותו כמה שיותר מהר.

האם בכל בניין צריך להתעמק בשאלה איך לעשות ביטוח בניין משותף כדי לעשות את הביטוח?

פעמים רבות אנשים שגרים בבניינים משותפים רוצים לא רק להבין איך לעשות ביטוח בניין משותף, אלא חשוב להם גם להבין, ובצדק, האם חובה לעשות ביטוח כזה. חשוב להבין: אומנם אין כאן חובה מבחינה חוקית, אך הביטוח הזה הוא בעל משמעות רבה. בבניינים חדשים התשתיות נמצאות במצב טוב ולכן הסיכון לנזקים נמוך יותר. עם זאת, גם בבניינים מודרניים יש מעליות, מערכות חנייה, צנרת מרכזית ועוד – כל אלה יכולים להיפגע ולדרוש תיקון יקר. בבניינים ישנים, שבהם התשתיות שחוקות יותר, ביטוח מסוג כזה כמעט בגדר חובה, שכן התקלות נפוצות יותר ועלולות להוביל להוצאות כבדות לכלל הדיירים. לכן, גם אם נדמה לכם שאתם משלמים על ביטוח שלעולם לא תעשו בו שימוש, זה עדיף לעומת המצב שבו אתם לא עושים ביטוח ואז נשארים בלי כיסוי.

מתי הביטוח הזה ייתן לנו כיסוי?

כפי שניתן לראות, הנושא של איך לעשות ביטוח בניין משותף הינו נושא חשוב ונרחב. יש הרבה נתונים שצריך לבדוק כדי להבין איך עושים את הביטוח. מה שכן כבר ברור לכולנו, זה שעל הביטוח הזה לא כדאי לוותר. חשוב להבין שהביטוח יכול לתת כיסוי בלא מעט מקרים. כפי שראינו, הוא ייתן לנו הרבה פעמים כיסוי במקרים של נזקי אש ועשן. פרצה שריפה, חלילה בבניין? נגרם נזק לבניין עצמו? תוכלו לפנות אל חברת הביטוח ולבקש את עזרתה. פעמים רבות הביטוחים האלה נותנים לנו כיסוי גם בכל מה שנוגע למעליות. אין ספק שככל שהבניין גבוה יותר ויש בו יותר דירות, המעליות הופכות להיות הרבה יותר משמעותיות. לכן לא רק שצריך לתקן אותן, אלא גם צריך לעשות זאת במהירות. אם מעלית בבניין מושבתת עקב תקלה טכנית משמעותית, תוכלו לפנות אל חברת הביטוח שלכם ולקבל עזרה מידית. לבסוף, כפי שראינו, הביטוח מסייע גם בכל מה שקשור לתביעה מצד שלישי. האם שאלתם את עצמכם בעבר מה קורה אם אורח או דייר נפגע בתחומי הבניין ומגיש תביעה? המצב הזה עלול להוביל לקושי כלכלי עצום. לעומת זאת, אם תבינו מראש איך לעשות ביטוח בניין משותף ותעשו את הביטוח, תוכלו לקבל עזרה.

מה משפיע על מחירי הביטוח החשוב הזה?

בבואנו לבחון את השאלה איך לעשות ביטוח בניין משותף חשוב גם להבין מהם הגורמים שישפיעו בסופו של דבר על המחיר שנשלם עבור הפוליסה. חשוב להבין שיש לא מעט גורמים שצריך לקחת בחשבון בהקשר הזה.

  1. באיזו שנה בנו את הבניין – ככל שהבניין ישן יותר, כך הסיכון לנזקים גבוה יותר והמחיר בהתאם.
  2. כמה קומות וכמה דירות יש בבניין – בניין עם יותר דיירים ומערכות טכניות מורכבות ידרוש ביטוח מקיף יותר.
  3. המיקום של הבניין שלכם – יש אזורים עם סיכון גבוה לרעידות אדמה או הצפות עשויים לייקר את הפוליסה.
  4. מתקנים טכנולוגיים ומעליות הקיימים בבניין – בניינים עם מערכות חנייה אוטומטיות או מתקני כושר משותפים עשויים להזדקק לכיסוי נוסף.
  5. רמת הכיסוי שבה אתם מעוניינים – פוליסות עם כיסוי רחב יותר יעלו בהתאם.

 

כפי שניתן לראות, קיימים לא מעט גורמים שישפיעו בסופו של דבר על המחיר שתשלמו. חשוב להיות מודעים להם, כי זה לא במקרה שבניין מסוים יקבל הצעת מחיר X ואילו בניין אחר יקבל הצעת מחיר Y. רוב הפרמטרים לא באמת תלויים ישירות בבעלי הדירות בבניין, כמו למשל גיל הבניין וכדומה. מצד שני, שאלת התחזוקה של הבניין כן תלויה בבעלי הדירות ולכן, מעבר לכך שכדאי לעשות ביטוח, רצוי גם לתחזק את הבניין לאורך השנים.

איפה כדאי לעשות את הביטוח?

עכשיו, אחרי שאתם יודעים טוב יותר איך לעשות ביטוח בניין משותף, טבעי שגם תרצו לדעת לאן כדאי לפנות. איפה באמת רצוי לעשות את הביטוח החשוב הזה ועל איזו חברת ביטוח תוכלו להרגיש שאתם יכולים לסמוך בעיניים עצומות? האמת היא, שאם עוד לא שמעתם על חברת הביטוח Building-Ins, עכשיו זה הרגע הנכון לכך.  אם אתם מחפשים  איך לעשות ביטוח בניין משותף בדרך מקצועית ומשתלמת, חברת Building-Ins מציעה לכם פתרון מותאם אישית. החברה מספקת כיסויים רחבים, שירות מקצועי וליווי מלא בתהליך הביטוח, כך שתוכלו להיות רגועים ולדעת שהבניין שלכם מוגן בצורה הטובה ביותר. אומנם איש לא רוצה להגיע למצב שבו קורה משהו והוא צריך להפעיל את הביטוח, אך כבר היו דברים מעולם. לכן כדאי לכנס ישיבת דיירים כמה שיותר מהר ולדון בדברים. אתם תראו שבסופו של דבר, עם חברת הביטוח הנכונה, העלות החודשית לכל דייר בבניין שלכם לא תהיה גבוהה.

שאלות ותשובות

  1. האם ביטוח בניין משותף מכסה גם את פנים הדירות?

    לא, הביטוח מכסה אך ורק את החלקים הציבוריים של הבניין. עבור הדירות יש לרכוש ביטוח דירה בנפרד.

  1. האם ועד הבית חייב לרכוש ביטוח בניין משותף?

    לא מדובר בחובה חוקית, אך מומלץ מאוד לעשות זאת כדי למנוע מצב שבו דיירים צריכים לשאת בהוצאות כבדות במקרה של נזק.

  1. האם ניתן לכלול בביטוח אחריות אישית לחברי ועד הבית?

    כן, ניתן לרכוש הרחבה שמגנה על חברי הוועד במקרה של תביעות מצד הדיירים בגין רשלנות בניהול הבניין.

  1. האם ביטוח כזה נדרש גם בבניינים חדשים?

    כן, משום שגם בבניין חדש עלולים להתרחש נזקים כמו הצפות, תקלות טכניות ותביעות מצד דיירים או צד שלישי.

 

איך לעשות ביטוח בניין משותף – המדריך המקיף לדיירים וועדי בתים

 

ביטוח לבניין משותף
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שיעניינו אתכם
פנו אלינו עכשיו וקבלו מגוון הצעות מותאמות אישית עבור ביטוח בניין משותף